Sunday, April 15, 2007

Seven Movies Story!

Μου εδόθησαν δυο πάσες δια chain posts αλλά λόγω κρυολογήματος, εορταστικής περιόδου και άλλων τινών, δεν ήμουν αρκετά συνεπής στις blogικικές μου υποχρεώσεις. Η Marilena μου είπε να φτιάξω μια ιστορία με τις λέξεις «Θησαυρός-δωμάτιο-ταξίδι-σώμα-άρωμα» και η jojo μου ζήτησε να τις 7 πιο αγαπημένες μου ταινίες ever. Επειδή οι αγαπημένες μου ταινίες αλλάζουν ανάλογα με τη διάθεση, θα επιχειρήσω μέσα από την ένωση των δύο chain posts να φτιάξω ένα μίγμα ιστοριοταινιών αμιγώς ποιητικό.

so…

Εκείνο το ηλιόλουστο καλοκαιρινό απόγευμα (το ξέρω... τι κλισέ!), σκάβοντας στον κήπο του τεράστιου σπιτιού μου στα προάστια του Las Vegas βρήκα ένα μικροσκοπικό σεντούκι. «ΘΗΣΑΥΡΟΣ» αναφώνησα με μεγάλη χαρά. Θα ξεπλήρωνα επιτέλους τα χρέη μου στην εφορεία αρχαιοτήτων για τις αρχαιοκαπηλίες στις οποίες είχα αναμειχθεί εν αγνοία μου. Δεν άνοιξα το σεντούκι αλλά αμέσως το κουβάλησα στο κίτρινο ΔΩΜΑΤΙΟ ασφαλείας που έχω διαμορφώσει ειδικά για την φύλαξη πολύτιμων αντικειμένων. Κάθισα στον δερμάτινο καναπέ-αντίκα του Λουδοβίκου των Ανωγείων (μου τον είχε δανείσει για τέσσερις ημέρες) και άνοιξα ένα μπουκάλι Cabernet Sauvignon, 23 ετών με βαθύ πορφυρό χρώμα, ροδίζουσες ανταύγειες σύνθετο αρωματικά με ευχάριστα στοιχεία, καπνού και φρούτων, γεμάτο ΣΩΜΑ και σφριγηλές ταννίνες. Θεσπέσιο ΑΡΩΜΑ. Ήταν υπέροχο, ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να συνοδεύσει το άνοιγμα του μυστηριώδους σεντουκιού. Τηλεφώνησα στον φίλο μου τον Πασπαρτού, που ήταν ειδικός στις διαρρήξεις ειδικού τύπου. Ήρθε σχετικά γρήγορα και με τα μαγικά του χέρια ξεκλείδωσε το σεντούκι. Μέσα, ω τι απογοήτευση! Δε βρισκόταν θησαυρός αλλά επτά DVD.

Un chien andalou (Luis Bunuel, Dali)
Metropolis (Fritz Lang)
The Ninth Gate (Roman Polanski)
In the Mouth of Madness (John Carpenter)
Πράκτωρ 000 (Βέγγος)
The Holy Grail (Monty Pythons)
The Lemonhead (MyFriends)

Κοιτάζοντάς τα, θυμήθηκα ότι εγώ ο ίδιος τα είχα βάλει στο σεντούκι και τα είχα θάψει στον κήπο ως μια συμβολική πράξη απόγνωσης, τότε που έκανε έφοδο η ομοσπονδιακή αστυνομία ψάχνοντας για προϊόντα αρχαιοκαπηλίας. Είχαν ψάξει ολόκληρο το σπίτι και, οι άσχετοι, δε βρήκαν τίποτα, εκτός από ένα άγαλμα Moai από το νησί de Pasqua που είχα τοποθετήσει στη μέση του σαλονιού στον πρώτο όροφο.
Επειδή κάθε ελπίδα να πληρώσω τα χρέη μου είχε εξανεμιστεί, και δε με έφταναν όλα τα υπόλοιπα, ο Πασπαρτού μου ζητούσε επίμονα μερίδιο από τα ευρεθέντα DVD. Τελικά συμφωνήσαμε να του δώσω το σεντούκι άδειο και να φύγω για ΤΑΞΙΔΙ στην Ακτή του Ελεφαντοστού.
That’s all folks
(Δεν θα κάνω πάσα σε κάποιο συγκεκριμένο συνblogger γιατί αυτά τα chainposts έχουν μπαγιατέψει λίγο. Πετάω ψηλά την πάσα και όποιος θέλει ας την πιάσει και ας βάλει γκολ, ας τη στείλει άουτ ή τέλος πάντων στην καλύτερη περίπτωση ας γράψει ότι θέλει).

15 comments:

UrbanTulip said...

Για πες για το Metropolis....

candyblue said...

είσαι θεότρελλος!

Trilian said...

χα πολυ καλο... και έξυπνο ομολογω ;)

Santiago Nasar said...

Tulip, το Metropolis είναι κλασσική γερμανική ταινία του 1927. Περιγράφει ένα μελλοντικό κόσμο που όλα λειτουργούν σαν καλοκουρδισμένη μηχανή. Τρομερή ταινία, και αν τη δεί κανείς αλληγορικά, είναι και εύστοχα προφητική! Δε μπορώ να την περιγράψω σε μια φράση, πρέπει να τη δεις.

Candyblue, έχεις δίκιο... έχω μια ισχυρή δόση. Μάλλον τύπος του ύψους και του βάθους.

Trilian, thank you, thank you κοπέλι μου!

Tamara de Lempicka said...

Σου κανω πασα ενα φρεσκοτατο τσουρεκι για το ταξιδι στην Ακτη μαζι με τα μπαγιατικα Χρονια Πολλα μου κι ενα κλεισιμο του ματιου...
;-)
για την ωρα...

Фе́ммe скатале said...

Αχα

Nobody said...

Έχεις πολύ φαντασία! Τυχερέ!!!!!

jojo said...

κάλλιο αργά παρά ποτέ!

ήξερα οτι αν ανταποκρινόσουν θα ήταν πολύ εύστοχο και εμνευσμένο το αποτέλεσμα.

και φυσικά δικαιώθηκα! :)

Santiago Nasar said...

Αρχικά ωα επισημάνω ότι ο δαίμων του bloggerογραφείου και η βιασύνη του συγγραφέα έφαγε μία συλλαβή από το όνομα της Marilena's. Αντιλήφθηκα με καθυστέρηση το λάθος
και το διόρθωσα. Sorry Marilena!

tamara, ευχαριστώ για το τσουρεκάκι. χρόνια πολλά κι από μένα (οι ευχές δε μπαγιατεύουν εύκολα). Είχα στο μυαλό μου να ρωτήσω ένα φίλο μου (που πιθανότατα ξέρει) πληροφορίες για τα tarot αλλά δεν τον έχω πετύχει ακόμα. Πάω στοιχημά ότι κατι ενδιαφέρον ετοιμάζεις.

maria adouaneta, Σκέφτηκα να προχωρήσω σε μια σύντομη ανάλυση του επιφωνήματος "αχα" αλλά αυτό είναι αντίθετο με τη βασική αρχή μου, πως ότι γράφει η maria adouaneta, είναι απόλυτη πραγματικότητα, αποτελέι αυτόνομη αξία και οποιαδήποτε ανάλυση είναι περιττή! ;)

nobody, thank you από φαντασία άλλο τίποτα, αυτό που μου λείπει είναι ένα σπίτι στο Las Vegas (τα χρέη βλέπεις...)

Jojo Ευχαριστώ πολύ για την πάσα και για τα καλά λόγια. Χαίρομαι που σου άρεσε.

Unknown said...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΟΟΟΟ !!!!
(you made me soo proud lol :D )

MåvяiÐåliå said...

Τι έχουμε εδώ; τσουρέκια, ταξίδια, ξύδια, σεντούκια κακός χαμός!

Tamara de Lempicka said...

Σ'ευχαριστω που με σκεφτηκες Sandiago μου...
ειμαι ακομα στη ερευνα, εχει πολυ ψωμι το θεμα... (η και τσουρεκι... χεχε!)

Santiago Nasar said...

Marilena, και η πάσα σου ήταν πολύ καλή, οι λέξεις προσφερόταν για πειραματισμούς.

Mavridalia, ένα χάος! άσε! προσπαθώ να βάλω μια τάξη αλλά τίποτα. Θα σε δώ στην Ακτή του Ελεφαντοστού!

Τamara, σιγά και σταθερά. Μια χαρά θα πάει το project! Ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα.

An-Lu said...

Ποοολύ καλό!!!!!!!
;-)

Santiago Nasar said...

An Lu, thank you!!!