Saturday, July 29, 2006

make love, not war

Πιθανότατα το ξέρετε ήδη... Το site του CNN έχει γκάλοπ σχετικά με τις εξελίξεις στο Λίβανο. Τα, μέχρι τώρα, αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι λίγο απογοητευτικά. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ψηφίστε εδώ.

9 comments:

pwlina said...

είναι πολύ απογοητευτικά θα έλεγα....

cAke said...

Τι να πεις...
Δώστε νερό, φαγητό, στέγη και ασφάλεια στους χιλιάδες πρόσφυγες...
Δώστε και κανα φτηνό laptop από αυτά που έλεγε ότι θα δώσει η Κουτσίκου και μετά θα βλέπαμε τα αποτελέσματα...
Αν και όλα αυτά μου φαίνονται φτιαχτά... σιγά μην ανοίξει το CNN, το Αμερικανάκι, που δε ξέρει κατά που πέφτει η Ευρώπη στο χάρτι, να ψηφίσει για ένα πόλεμο που δεν έχει παρει χαμπάρι...

Nemertes said...

Το έδωσα όπου μπορούσα... μακάρι ένα poll να άλλαζε τον κόσμο...

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ said...

Με τις ψηφοφοριες, τις πορειες και τα λοιπα δεν βγαινει τιποτα.Ψηφιζεις, διαδηλωνεις, γυρνας σπιτι σου, γυρνας καναλι, πεφτεις και κοιμασαι. Οσο κυνικο κι αν ακουγεται αυτο, οι ανθρωποι -Ισραηλινοι και Αραβες- πρεπει να τα βγαλουν περα μονοι τους.
Καποτε η αγανακτηση θα καταφερει να τους ξυπνησει,πιστευω. Να τιναξουν απο πανω τους νεοχιτλερικες κυβερνησεις και θεοκρατικα καθεστωτα.Αν παλι δεν το κανουν,ειναι αξιοι της μοιρας τους.
Απο τοτε που γεννηθηκα και μεχρι να ξεκολλησω απο εδω,ανθρωποι πεθαιναν,πεθαινουν και θα πεθαινουν.
Η ζωη συνεχιζεται...

Santiago Nasar said...

pwlina, μιχάλη, nemertes, Θεόφιλε, είναι γεγονός ότι μια ψηφοφορία σαν κι αυτές δεν αλλάζει τον κόσμο. Απλά επιβεβαιώνει αυτό που ήδη υποψιαζόμαστε. Το πιο σημαντικό που μπορεί ο καθ' ένας να κάνει είναι να ευαισθητοποιήσει και να ευαισθητοποιηθεί. Αν ένας καλλιτέχνης, ένας δάσκαλος, ένας συγγραφέας, ευαισθητοποιεί όσους μπορεί με τη δουλειά του, τότε ο κόσμος ίσως γίνει λίγο καλύτερος, αργά και σταθερά. Σκέφτομαι ότι ίσως το θέμα είναι να "ανοίξει" λίγο το μυαλό του κόσμου, να υπάρχει σεβασμός στην ζωή και στην υπόσταση του "απέναντι"...

candyblue said...

Το είπα στην εργοτελίνα:Όσο μακριά και αν ταξίδεψα το βλέμμα μου ,κατάφερε να φτάσει τόσο κοντά όσο κοντά είναι ο Λίβανος.
Όσο και αν ξάπλωσα κάτω από έναν ήλιο σφυρί,ήταν σα να ξάπλωνα σε αιματοβαμμένους δρόμους, πάλι κάπου εκεί κοντά...

Καμία θάλασσα, καμία Ικαρία δεν θα με αφήσει να αναπνεύσω γνωρίζοντας ότι χίλιες ψυχές πετάνε δίχως μνήμη, μάτια και ψυχή...

Το είπα και στην arcive και το ξαναλέω πιστεύοντας το όλο και περισσότερο μεγαλώνοντας πως, κανένας θεός δεν θέλει να σωθούμε γιατί πολύ απλά έχει κάνει την ανοησία να φτιάξει τον ανθρώπινο είδος με κατασκευαστικό λάθος. Οπότε καλύτερα να μας εξολοθρεύσει!

Santiago Nasar said...

Candyblue, έτσι όπως το θέτεις, ίσως το "λειτουργικό" μας σύστημα είναι επιρρεπές σε viruses όμως νομίζω ότι το καλύτερο antivirus είναι η μόρφωση και η σφαιρική ενημέρωση.
Όσο για την εξολόθρευση που λές, αν δεν αλλάξει κάτι, σίγουρα προς τα εκεί οδεύουμε...

Фе́ммe скатале said...

Φοβάμαι τους ανθρώπους, να το ξαναπώ;

Santiago Nasar said...

Maria_adouaneta ας μη φοβόμαστε τίποτα και ας φοβόμαστε τα πάντα