Saturday, June 28, 2008

My name is Teodor Siemens

Απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία να λάβει ένα κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου περισσότερα από 15.οοο ευρώ ως δωρεά-στήριξη από μια ιδιωτική εταιρία. Ο πολιτικός κόσμος όμως μας δουλεύει κανονικά εμάς τους απλούς πολίτες που προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς στις φορολογικές μας δηλώσεις και να καταβάλλουμε κανονικά τα χρέη μας προς το κράτος.

Όχι μόνο παίρνουν τα κόμματα μεγάλα ποσά από ιδιωτικές εταιρίες (όπως το 1 εκ. μάρκα της siemens), αλλά επιπρόσθετα, αποκρύπτουν αυτά τα ποσά, που φυσικά δε φαίνονται γραμμένα σε κανένα λογιστικό βιβλίο.Πως να φαίνονται άλλωστε; θα ήταν σα να παραδεχόταν ότι παρανομούν.
Τα πολιτικά κόμματα λοιπόν, τα λεγόμενα και "προπύργια της δημοκρατίας¨ είναι Σ.Δ.Α.
Σχολές Διδασκαλίας Απάτης, και με την επίσημη επικύρωση του Ελληνικού Δημοσίου. Ακολουθούν λοιπόν τη γνωστή (και στους εγχώριους συνδικαλιστές) μέθοδο της ααφαλούς αλληλοσυγκάλυψης. Δε μιλάω, δε μιλάς, δε μιλάει, δε μιλάμε, δε μιλάτε, δεν καταλαβαίνουν. Αυτά μέχρι να βγει στη φόρα το πρώτο σκάνδαλο. Τότε τρέχουν όλοι μαζί για να προλάβει ο ένας να θάψει πρώτος τον άλλο.

Να λοιπόν γιατί πρέπει ο πολίτης να είναι νομοταγής και συνεπής στις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος! Έχει οδηγούς και ακλόνητους φανοστάτες τέτοια λαμπρά υποδείγματα εντιμότητας!

(Και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι το γεγονός της ενορχηστρωμένης απόκρυψης τέτοιων "χρηματοδοτήσεων" (παλιά το έλεγαν "μίζα") δεν φαίνεται να εκπλήσσει κανένα.
"Έλα μωρέ τώρα, μας είπανε τίποτα καινούριο;"
Οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν είναι κατασκευασμένοι καθ εικόνα και ομοίωση των πολιτών αλλά αποτελούν εικόνα και ομοίωση των πιο διεστραμμένων σκέψεων του μέσου πολίτη.

Πιο virtual reality κατάσταση δηλαδή.

5 comments:

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ said...

Αυτές οι σχολές που έχουν παραρτήματα Στέλιο; Πρώτη φορά τις ακούω, αλλά μπορεί να αξίζει τον κόπο.

Santiago Nasar said...

Γαβρίλη, αρκεί να γραφτεί κανείς σε μια κομματική νεολαία (έχουν παντού franchising), αν είναι καλός μαθητής θα αποκομίσει όλα τα απαραίτητα εφόδια για ένα λαμπρό πολιτικό (;) μέλλον.
Υ.Γ. Μεταξύ άλλων διδάσκεται το μάθημα "Πως να ζω όμορφα με ξένα λεφτά".

ΤΣΟΥΝΤΑΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ said...

Αυτό είναι το καλύτερο! Σ'ευχαριστώ που μου ΄δωσες την ιδέα! Είσαι πραγματικός φίλος!

Фе́ммe скатале said...

Γυρισα. Ωραία που δεν έφυγες

Santiago Nasar said...

Χάρηκα πολύ που γύρισες. Αναρωτιόμουν που χάθηκες... αυτή κενή εικόνα του blogger ήταν πολύ ενοχλητική. Welcome back.