Thursday, March 19, 2009

O Λαβύρινθος του Ross Daly σε κίνδυνο.

To Ross Daly τον γνωρίζετε. Είναι ένας από εκείνους τους χαρισματικούς ανθρώπους που, όταν έρθεις σε επαφή με τον ίδιο ή με το μουσικό του έργο, σε συναντά ένα, σχεδόν μεταφυσικό, ψήγμα αισιοδοξίας και μια πίστη ότι υπάρχουν και κάποια ελάχιστα πράγματα που αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην ευτέλεια των καιρών.

Ο Λαβύρινθος στο μικρό χωριό Χουδέτσι Ηρακλείου είναι μια μουσική κοινότητα, βασισμένη στα ισχυρά θεμέλια της τέχνης (και της επιμονής) του Ross Daly και αποτελεί όαση και φυτώριο νέων μουσικών. Είναι μια πολύτιμη ιδιωτική πρωτοβουλία που αποτέλεσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, και ως ισχυρό σημείο αναφοράς θα έπρεπε να διαφυλάττεται από τους εδώ επίσημους "πολιτιστικούς" μηχανισμούς. Έλαβα κάμποσα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες για την σοβαρή κρίση η οποία δυστυχώς έχει επισκεφτεί και το Λαβύρινθο του Ross Daly. Ο Λαβύρινθος, ως μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός, είναι σαφές ότι έχει ανάγκη στήριξης.

Ευελπιστώ ότι ο πολιτισμός δεν θα είναι η πρώτη παράπλευρη απώλεια της διαβόητης οικονομικής κρίσης.
(Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ένα κάρο χρήματα σκορπίζονται αλόγιστα στις kitsch φιέστες της Eurovision)

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
http://www.labyrinthmusic.gr
για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για το Λαβύρινθο καθώς και για την εξέλιξη του θέματος...

3 comments:

phlou...flis said...

Στην ελλάδα ...καλλιεργούνται δύο πολιτισμοί. Ο πολιτισμός, όπως το έχουμε μάθει, σαν κι τον Λαβύρινθο και ο "άλλος" των μίντια, ο=των πρωινάδικων και μεσημεριανών. Ο πρώτος δεν επιδοτείται ενώ ο δεύτερος τρέφεται καλά, για να ακριβολογώ τον τρέφουμε. Ας επιλέξουμε λοιπόν ποιον θέλουμε

Sakoulakis said...

Τελικά φαίνεται πως είχε αίσιο τέλος αυτή η ιστορία, ο Δήμος Ηρακλείου θα χρηματοδοτήσει κατά κύριο λόγο τη δράση του Λαβύρινθού εφεξής.

Άμα ρωτούσες εμένα ποια θα ήταν η ιδανική λύση: να χρηματοδοτούταν αποκλειστικά και μόνο από απευθείας συνεισφορές πολιτών.

Santiago Nasar said...

Πληροφορήθηκα για τις θετικές εξελίξεις πριν από μερικές μέρες.
Προσωπικά χαίρομαι πολύ που ο Λαβύρινθος θα συνεχίσει να παράγει πρωτίστως παιδεία και συνεπώς πολιτισμό.

Phlou...flis εγώ που είμαι superπεσσιμιστής τον τελευταίο καιρό θα τολμήσω να πω ότι έχουμε ήδη επιλέξει ποιο πολιτισμό θέλουμε.

Sakoulakis. Θα μου επιτρέψεις να συμφωνήσω εν μέρει (και να διαφωνήσω εν μέρει as well).
Επιφυλάσσομαι να επανέλθω με σχετικό post.