Tuesday, November 07, 2006

Keep Culture Alive


Μία τεράστια ήττα για την εγχώρια διαδικτυακή κοινότητα και για τον πολιτισμό μας είναι η κατάργηση από το υπουργείο πολιτισμού του CultureGuide.gr για αδιευκρίνιστους λόγους. Ένα ζωντανό κύτταρο ενημέρωσης καταστρέφεται. Κρίμα και ντροπή. Για διαμαρτυρίες, επισκεφτείτε οπωσδήποτε το culturedied.blogspot.com

12 comments:

cultureDIED said...

Κάτι μου λέει πως οι αδιευκρίνιστοι λόγοι πολύ σύντομα θα διευκρινιστούν. Το ΥΠΠΟ μας προσβάλει με αυτό που έκανε. Από σήμερα, τα εκατοντάδες email διαμαρτυρίας που στέλνονται προς τον Οργανισμό Προ(σ)βολής Ελληνικού Πολιτισμού, μπλοκάρονται από τον κεντρικό server και φιλτράρονται ώστε να μην τα λαμβάνουν ποτέ. Τα emails των υπαλλήλων παρακολουθούνται, το ίδιο και τα τηλέφωνα. Εκεί φτάσαμε! Επιστροφή στο παρελθόν με τα χίλια... Τουλάχιστον ας τους κάνουμε ρόμπα όσο περισσότερο γίνεται...

Santiago Nasar said...

To βασικό ζητούμενο για εμένα, καθώς και για τους φίλους και συνεργάτες από την Cocun Urban Art και το FotoTherapy (όπως γράψαμε και στην επιστολή διαμαρτυρίας μας) είναι να επανέλθει σε λειτουργία μια ιστοσελίδα που αποτέλεσε τη βασικότερη ίσως πηγή ενημέρωσης για τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και που φιλοξένησε χωρίς διακρισεις αξιόλογες προσπάθειες. Το Culture Guide κατά τη γνώμη μου αποτέλεσε μεγάλο κεφάλαιο για τη διάδοση του πολιτισμού. Είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και ήταν ένα σταθερό σημείο αναφοράς. Δεν θα επιχειρήσω καμία λεκτική ακρότητα ή "επίπληξη" των υπεύθυνων για το κλείσιμο. Απλά θα ευχηθώ να πειστούν να αναθεωρήσουν το συντομότερο για να έχουμε ξανά κοντά μας την ιστοσελίδα που χωρίς αυτήν ο πολιτισμός μας θα γίνει φτωχότερος.

Σε ότι χρειαστείτε έχετε τη στήριξη μας, τη στήριξη φίλων.
Έχουμε ανάγκη από ιστοσελίδες σαν το Culture Guide.

Trilian said...

απιστευτο! Τα έχω πάρει τωρα!

Trilian said...

Πως μπορώ να γράψω στο culturedied.blogspot.com?

Santiago Nasar said...

Trilian, μπορείς να στείλεις Email διαμαρτυρίας στο
cultureguide.gr@gmail.com
και θα το κάνουν upload στο culturedied

Tamara de Lempicka said...

de mporw na katalavw gia poio logo egine pali ayto? yparxei kapou anakoinwsh pou na ekshgei estw typika kapoia ta aitia kleisimatos?

Santiago Nasar said...

Tamara, Η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (OΠΕΠ) www.hch.culture.gr στον οποίο υπάγεται το CultureGuide και θα όφειλε να έχει μια επίσημη ανακοίνωση, δεν αναφέρει καν το κλεισιμό του ενώ υπάρχει ακόμα link σα να μην έχει συμβεί τίποτα. Το ίδιο και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Καμία απολύτως τυπική ανακοίνωση δε βρήκα να υπάρχει στις επίσημες ιστοσελίδες του υπουργείου. Δε δίνουν λογαριασμό σε κανένα δηλαδή...

Η δικαιολογία που ακούγεται είναι το δήθεν υψηλό κόστος (δεν μπορώ να πιστέψω ότι τσιγκουνεύονται ακόμα και για τον πολιτισμό), οπότε προτιμούν να πετάξουν στο δρόμο τους επτά εργαζόμενους που ήταν υπεύθυνοι για το βραβευμένο CultureGuide.

Δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους εργαζόμενους αλλά ξέρω ότι η δουλειά που έχουν κάνει είναι υποδειγματική. Το CultureGuide ήταν υπόδειγμα ιστοσελίδας με πάρα πολύ υψηλή επισκεψιμότητα, σαφώς πιο ευέλικτη και ζωντανή από τη συντριπτική πλειοψηφία των αραχνιασμένων κρατικών ιστοσελίδων.

Αγαπητέ κ. Βουλγαράκη (είστε και συντοπίτης μου) ως κράτος πληρώνετε εκατοντάδες αργόμισθους, αλλά δε διστάζετε να απολύσετε επτά ανθρώπους, η ποιότητα της δουλειάς των οποίων ήταν εμφανής και θα έπρεπε να σας κάνει υπερήφανο. Άλλωστε, όλους εμάς υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύετε, το κοινό συμφέρον υποτίθεται ότι υπηρετείτε, συνεπώς μας οφείλετε άμεσα μια πειστική εξήγηση.

Θα ήθελα κι εγώ, ειλικρινά να ακούσω μια επίσημη ξεκάθαρη δικαιολογία για το κλείσιμο της σελίδας.

An-Lu said...

Γκρρρρρρ!

Tamara de Lempicka said...

Συμφωνω κι επαυξανω! Το λιγοτερο μια εξηγηση...

Tamara de Lempicka said...

did u check mail?

Santiago Nasar said...

An Lu, συμφωνώ, grrrrrr
Tamara, I did!

Santiago Nasar said...

Kάτι είχε συμβεί και είχαν μπλοκαριστεί τα comments, υποθέτω ότι τώρα λειτουργούν κανονικά... I don't know... I suppose!