Thursday, March 19, 2009

O Λαβύρινθος του Ross Daly σε κίνδυνο.

To Ross Daly τον γνωρίζετε. Είναι ένας από εκείνους τους χαρισματικούς ανθρώπους που, όταν έρθεις σε επαφή με τον ίδιο ή με το μουσικό του έργο, σε συναντά ένα, σχεδόν μεταφυσικό, ψήγμα αισιοδοξίας και μια πίστη ότι υπάρχουν και κάποια ελάχιστα πράγματα που αντιστέκονται σθεναρά απέναντι στην ευτέλεια των καιρών.

Ο Λαβύρινθος στο μικρό χωριό Χουδέτσι Ηρακλείου είναι μια μουσική κοινότητα, βασισμένη στα ισχυρά θεμέλια της τέχνης (και της επιμονής) του Ross Daly και αποτελεί όαση και φυτώριο νέων μουσικών. Είναι μια πολύτιμη ιδιωτική πρωτοβουλία που αποτέλεσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, και ως ισχυρό σημείο αναφοράς θα έπρεπε να διαφυλάττεται από τους εδώ επίσημους "πολιτιστικούς" μηχανισμούς. Έλαβα κάμποσα μηνύματα τις τελευταίες ημέρες για την σοβαρή κρίση η οποία δυστυχώς έχει επισκεφτεί και το Λαβύρινθο του Ross Daly. Ο Λαβύρινθος, ως μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός, είναι σαφές ότι έχει ανάγκη στήριξης.

Ευελπιστώ ότι ο πολιτισμός δεν θα είναι η πρώτη παράπλευρη απώλεια της διαβόητης οικονομικής κρίσης.
(Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που ένα κάρο χρήματα σκορπίζονται αλόγιστα στις kitsch φιέστες της Eurovision)

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
http://www.labyrinthmusic.gr
για να ενημερωθείτε πιο αναλυτικά για το Λαβύρινθο καθώς και για την εξέλιξη του θέματος...

Saturday, March 07, 2009

κενός χώρος

Το τελευταίο trend στο παρόν ιστολόγιο είναι ολίγον παράδοξο αλλά καθόλου ασύμβατο με τη χαοτική ψυχοσύνθεση του υποφαινόμενου.

Κάθομαι, λοιπόν, και γράφω posts τα οποία προορίζονται για το blog μου. Κάποια από αυτά είναι σχετικά μεγάλα και περιεκτικά. Posts διαφόρων τύπων, αστεία, σοβαρά, χαζά κ.α.
Το παράδοξο είναι ότι τα γράφω και δεν τα ανεβάζω ποτέ. Δε μπαίνω καν στη διαδικασία.... Ώσπου, κάποια στιγμή μπαγιατεύουν, παύουν να είναι επίκαιρα και μένουν να αραχνιάζουν (και να στριμώχνονται με εκατοντάδες GigaBytes άλλων αρχείων) για πάντα στις σκοτεινές γωνιές του σκληρού μου δίσκου.